Tiden har gått fort...

... och imorgon är det slut. Konstiga känslor i kroppen. Året har runnit iväg, men ack vad kul vi har haft. Fantastiskt mycket roligt har vi gjort och enormt mycket har vi sett och varit med om. Outlook är det heta tipset.

.

"Människor ska aldrig behöva välja skor efter hur snabbt de går att fly i."

Goddag yxskaft

I kassan, Statoilmack, lördag natt 02.30

Ung kille bakom disken: Så vad gör du ute så här sent? (förvånad över mitt nyktra tillstånd)
Jag: Jag har varit på Arlanda och lämnat elva ugandier.
Killen: Ugandier?
Jag: Ja, människor från Uganda.
Killen: (ser ut som ett levande frågetecken)
Jag: Ugandier, Uganda, Afrika
Killen: Jaha (fortfarande aningens förvirrad)

Vad lär de sig i skolan nu för tiden?

And off we go...

Om inläggen den senaste tiden har varit få och knapphändiga så kan jag meddela att det inte blir mycket bättre de närmsta tio dagarna. Outlook drar ut på långturné och återkommer inte förrän våra kära ugandiska vänner har lämnat landet. Imorgon bär det av till Sollebrunn och Vårgårda för att åka ånglok och se på bondgård. Sen drar vi vidare upp till Lidköping för gatuevangelisation, båtturer och besök på Läcköslott. Tror jag iallafall, våra schematrar brukar ändras i sista stund. (Ja, den korrekta svenska benämingen på schema i plural är faktiskt schematrar) På lördag kväll ska det, som tidigare sagt, alltså skakas rumpa på Erikshjälpen. Och sen tidigt tidigt söndag morgon beger vi oss till Linköping för att medverka på en förmiddagsgudstjänst där. Nån gång i nästa vecka anländer vi till den kungliga huvudstaden. Hur nu det ska gå, en grupp på 25 personer i Stockholm. Tre minibussar. Hej å hå.


"Bli inte för glad, ljuset i tunneln kan vara ett tåg"


Konsten att pressa in så mycket som möjligt under en dag

Det är något vi får lära oss. Inte mycket tid spenderas framför datorn, inte hemma heller. Det är duscha och sova som gäller. Veckan som kommer är det inte ens så mycket. Då åker vi uppåt i landet på på Sverigeturné. Sollebrunn, Vårgåra, Lidköping, Vetlanda och Linköping är några ställen som ska hinnas med. Hektiskt, ja. I fredags var vi ute med missionsbåten Shalom, vädret var fantastiskt och båten höll måttet. Jag och Erica fick veva rep och kasta stora gummibollar överbord (inte en chans att det heter så på båtspråk, men det var ändå vad vi gjorde). På kvällen åkte vi ner till Öland och sov över i vår lärares sommarstuga. Vi insåg att Madeleine inte var den tajtaste på att välja ut pinnar till pinnbrödsgrillningen men att hon var betydligt bättre på att se till att korvarna fick jämn färg på gallret. Lördagen spenderades på den södra udden, tänk att det var fägelskådarnas dag - vad spännande! (inte) Sen åkte vi upp till Vetlanda och grillade med Erikshjälpen. Söndag morgon masade vi oss upp ur sängarna för att hålla i trådarna på förmiddagsmötet i min hemförsamling, riktigt härligt blev det. Eftermiddagen var, dra på trissor, helt till vårt eget förfogande och spenderades under mina livgivares blommande körsbärsträd. Solen sken, sällskapet gick inte av för hackor och årets första rabarberpaj smakade himmelskt. Idag har vi återigen träffat våra vänner på Erikshjälpen då vi var nere i Holsbybrunn för att avlägga en visit och lära oss mer om organisationen. Lite reklam måste jag passa på att göra, på lördag ska ni befinna er i Holsbybrunn: Det är öppet hus och en massa roliga saker kommer hända. Bland annat kommer, vi tillsammans med ugandierna, skaka rumpa till afrikanska rytmer. Ett tillfälle som inte får missas. Kolla mer här: http://www.ungfadder.se/view.php?artid=209&PHPSESSID=0d5873671986ce49996ad3706a5d45fd
Imorgon drar vi till Kolvarp.

...

De senaste dagarna har inläggen inte vart många och definitivt inte långa. Dagarna är sjukt späckade och ofta sträcker sig schemat från tidig morgon till sen kväll. I måndags var vi på ett gymnasium och hade kulturlektion med en frisörklass, det var ganska roligt. Igår var vi på ett kristet behandlingshem för män, jag skulle tolka åt mannen som skulle berätta om stället - vilken fart han hade. Han stannade knappt för att ta luft, än mindre för att låta mig hinna översätta i lugn och ro. Lite svettigt blev det, men kul var det. Idag ska vi till ett sågverk.
Veckans bästa var igår då M ville att en av de ugandiska killarna skulle göra high five, men drog bort handen för honom. Varpå vår mörke vän 'hotfullt' säger att han minsann ska gå och knacka på M:s dörr och sen springa iväg. Tji fick du.


Späckat schema

Veckan har varit bra men väldigt intensiv. Det har varit ett evigt farande mellan olika aktiviteter. Bondgårdar, sjukhus, pensionärer och ungdomsmöten är några få exempel. Huvudet mitt är trött och behöver vila - men helgen har varit ruskigt bra och härligt välsignad.