Stiga i hierarkin?

Idag blev jag erbjuden en befordran. 
Föreståndare på biografen.
Jag tackade nej.

Fågelmat och planerande listor.

Idag har jag sovit till tio. Det var rysligt skönt och något jag verkligen behövde.
En helg på Hemtjänsten är inte att leka med.
Drog mig långsamt upp ur sängen o gick en trappa upp. Fixade mat åt hundarna o satte mig sedan med tidningen och en supernyttig* macka. Gick sedan ut med hundarna i full snömundering, bara för att upptäcka att det inte snöade längre. Ännu en gång har jag gjort en overkill. Som min numera asiatiske vän Martin skulle sagt; Men det är ju vad du är bäst på. När jag under gårdagen skulle gå ner till jobbet och snön yrde som bara den runt en, då hade jag minsann inte kläder nog.  Aldrig är det riktigt bra. :/
 
Idag ska bli en dag fylld av saker som jag verkligen måste ta tag i, har en liten lista jag hoppas kunna bocka av saker på. Det gäller att planera upp veckan, det är mycket som ska göras innan helgen nalkas. Passion går av stapeln och helgen kommer vara väldigt intensiv, men jag tror verkligen att den kommer bli helbra! Nu kan jag inte, med gott samvete, sitta här mer, det är dags att hänge sig åt listan.

Madde


*Macka innehållande stor mängd frön och annan fågelmat, toppat med tomatskivor.


Dagens citat.

A positive attitude may not solve all your problems,
but it will annoy enough people to make it worth the effort. 
~Herm Albright~

Förskolan, del tre

Idag har jag återigen vikarierat på Förskolan. Oväntad sjukdom och ledighet resulterade i att vi var tre fröknar och tre barn. Jag ska dock tillägga att det är högst ovanligt, om det ens hänt förut? Och det var riktigt trevligt, man kunde verkligen ta sig tid för varje barn och lära känna dem lite extra.
Även idag fick jag sitta i frisörstolen, dock utan peruk. Väntade mig slitsamma uppsättningar, men somnade nästan av de mjuka och varsamma barnahänderna. Flaska på flaska användes, diverse brygder hit och dit. "Det här gör susen i ditt hår" sa hon och drog fram en tom flaska som en gång innehållt sunsilk-shampoo. Mm, sa jag och höll på att ramla av stolen när avslappningen blev total.

Jag och en av tjejerna satt och bakade en stund, de andra hade gjort kakor i form av hjärtan dagen innan då hon varit sjuk, så det gjorde vi idag istället. När vi satt där och kavlade sa hon att hon faktiskt hade bakat en gång förut med sin mamma. "Det är därför som jag är en sån duktig bagare".
Om svenskarna skulle ha hälften så mycket självförtroende som barnen så skulle vi vara ett mycket mer välmående land.

Du vet väl om att du är värdefull?

Hemtjänsten, del ett

Att arbeta på Hemtjänsten är en spännande och omväxlande sysselsättning. Man vet aldrig vad man kommer möta när man låser upp dörren till en Vårdtagares hem.
1. Lever han/hon?
2. Tog han/hon sin nattmedicin försent så att denne inte är kontaktbar?
3. Är det bajs över hela lägenheten?
(Okej, den sista kommentaren var kanske onödig för känsliga läsare. Men ja, jag har faktiskt varit med om det EN gång. Jag poängterar, en gång.)
Hemtjänsten är inte alls det skitjobb som det ofta utmålas som. Man lär sig otroligt mycket, och ingenting är mer spännande än när den 105-åriga mysiga tanten berättar om hur det var när hon var liten. "Ja, det var ju hundra år sen..."
Sen är alla människor så fruktansvärt olika, det finns hur många karaktärer som helst. Jag kan nämna ett par...

Vi har den gamle mannen som försöker få i oss att det droppar från taket,
och inte alls är så att han kissat i sängen. (Faktum är att han (o)medvetet drar undan blöjan och sedan kissar. Följden blir att sängen är genomsur och blöjan torr som fnöske.) 
Den äldre damen som älskar när man säger; Armar uppåt streck! eller Tittut!,
när man ska ta av henne nattlinnet. (Ni skulle höra det gurglande skrattet)

Ja, Hemtjänsten kan vara slitigt och ibland stressigt. Men det skänker också mycket glädje och oväntade situationer. Så mycket som jag har utvecklats under min tid där, ja det skulle jag inte vilja byta mot något annat. Har du möjlighet, prova. Jag lovar att du inte kommer bli besviken..

 
-Varje ålder har sina glädjeämnen-
okänd


Tänkvärt, del två

Det är inte vissa personers onda gärningar som är grunden till världens onsdska,
utan den stora massans tystnad.
-Martin Luther King-