Tvångstankar och skator

Jag är frisk. Det är väldigt skönt, gillar inte att vara sjuk, får alldeles för mycket tid för funderingar och tvångstankar. Så det har varit med glädje som jag har gått till jobbet de två senaste dagarna.
Att jobba på Hemtjänsten, speciellt så här i juletid, ger mig en hel del tankeställare om hur jag vill bli behandlad som gammal. Inte minst hur jag vill att mina föräldrar ska bli omhändertagna. Man ser stora skillnader mellan vårdtagarna, vilka som får komma till släkten över julhelgen, vilka som fått gardiner bytta och julpynt framsatta. Det märks tydligt hur mycket tid och omtanke de anhöriga lägger ner på sina nära.
Det är alltså mysigt med pynt hos de gamla, men det trevligaste är ändå att prata med dem om hur de firade jul när de var små.
Träffade en ny julvikarie igår, Räven kan vi kalla honom, på grund av hans fallande likheter med just en räv. Tyvärr fann jag att det var en kille jag inte skulle vilja jobba par med. Jag hoppas från djupet av mitt hjärta att han blir bättre.
Igår köpte livgivarna en gran, en mycket fin sådan. Fadern kom på att det smartaste var att hissa upp den från den undre balkongen till den övre. Istället för att bara bära in den genom dörren och uppför trappan.  Det skulle barra mindre då. Jag fick den delikata uppgiften att hiva upp den till andra våningen där Fadern tog emot. Av nån bisarr anledning hade jag inga byxor på mig och att få en gran mellan benen var inte en höjdare. Tur att jag hade vantar på mig iallafall. 
Idag har vi stökat klart det sista, huset är rent, paketen är inslagna och rimmade på, skinkan ligger i grytan och puttrar, ljusen lyser och snart kommer Farmor, Faster och Hjärtevännen. Vi ska se på uppesittarkvällen och vinna miljoner. Hoppas vi. Men jag känner att jag hellre ser på Kvarteret Skatan, hur ska jag förklara det för Farmor? "Nej, det handlar inte om ett kvarter fullt av skator..."
Nu ringer det på dörren... God jul allesammans!

Madde

Låt oss ta ännu en Dagens.

Med tanke på gårdagens någorlunda nedstämda Dagens så kör vi idag på ytterligare en...

Dagens låt: There's hope - India.Arie.
Dagens dusch: Var härlig.
Dagens frisyr: Nyfönad.
Dagens smink: Still Natural.
Dagens händelse: Smallville om en timme.
Dagens planer: Lite Passionplanering kanske?
Dagens vill ha: En ohes stämma.
Dagens saknad: En framtidsplan.
Dagens drog: Ahlgrens Bilar.
Dagens tråkigaste: Sysslolösheten.
Dagens finaste: Hunden som sover.
Dagens måste: Diska.
Dagens dricka: Frigges C-vitaminer.
Dagens köp: Stannar inne idag.
Dagens mat: Kommer om några timmar.
Dagens sjuka: Huvudvärk med återkommande nysningar.
Dagens kärlek: Jobbar ännu en dag.
Dagens mående: Bättre.

En Dagens, tack

Dagens låt: You and me, Lifehouse.
Dagens dusch: Kommer senare.
Dagens frisyr: Inte så rolig.
Dagens smink: Natural.
Dagens händelse: Smallville om en kvart.
Dagens planer: None, what so ever.
Dagens vill ha: Glass.
Dagens saknad: Mitt friska jag.
Dagens drog: Näsdukar.
Dagens tråkigaste: Väntan.
Dagens finaste: Hm.. vet inte.
Dagens måste: Vila.
Dagens dricka: Cola.
Dagens köp: Stannar inne idag.
Dagens mat: Är inte sugen.
Dagens sjuka: Feber.
Dagens kärlek: Jobbar.
Dagens mående: Pyton.

Stålmannen och glass

Inte skrivit på en vecka. Sju hela dagar. Tror att det har berott på mitt sjukt hektiska schema. Jobbar, julstökar, julfestfixar och tusen saker till. Nu får jag betala. Fick ringa  och sjukamäla mig till ett vik idag. På ett alldeles nytt ställe dessutom, det ger ju inte ett bra första intryck precis. Febern härjar i min kropp och jag bara nyser och nyser. Orkar väldigt lite, men är vid gott mod och hoppas på bättring. Är ledig imorgon så jag borde hinna bli frisk innan nästa arbetspass väntar.

Julkorten har jag inte hunnit få iväg, de ligger på skrivbordet fortfarande. Dock är några faktiskt påskrivna. Funderar på alternativen posta eller dela ut. Det blir ju mer personligt att dela ut dem. Så får det bli.
Ikväll ska vi göra julgodis, men risken är väl att jag bara får titta på. Tål ändå inte mandelmassa, tacka vet jag mormors hemlagade chokladfudge, den går inte av för hackor.

Var och julhandlade igår med Hjärtevännen, gick överlag bra. Åt mongolisk buffé på Soya, bra ställe det där.
Provade ett linne jag såg i ett skyltfönster, endast skylt-exet fanns kvar men jag fick prova det ändå.  Stackars provdockan fick stå alldeles bar. In i provrummet iallafall, armar uppåt streck och wow! Den satt som gjuten, som en smäck, som handen i handsken, helt perfekt... Så tittade jag försiktigt på prislappen och höll på att svimma av därinne, 1295 kronor! Nej, jag har inte skrivit en siffra för mycket, jag dubbelkollade. Så det blev tack och adjö till den. Hittade inget annat den dagen.
Köpte julklapp till Hjärtevännen också, vidtog största säkerhetsåtgärder, han brukar nämligen alltid komma på mina överraskningar. Så han fick inte bära paketet, trots att mina armar gång på gång domnade bort. Vi gick heller inte in i affären tillsammans, då hade han sett inslagningsbordet, sett pappret och lagt ihop två och två. Den risken tar jag inte. Jag är envis som en get.

Nu ska jag gå och hämta glass, krypa ner under täcket i soffan och se på min favoritserie Smallville. Det får man när man är sjuk.

Madde

Kaktusar och mongolisk barbeque

Idag har jag varit och julhandlat. Känns ganska konstigt med tanke på det varma vädret. Egentligen är det fel att säga varmt eftersom det regnar och blåser som tjyven, men eftersom vi inte har någon snö är det nog tillåtet att påstå att det är varmt.
Det har gått bra iallafall, tror aldrig att jag har varit inne på Claes Ohlson så länge som idag. Men så berodde det på en släktings digra önskelista därifrån också. Hoppas han blir nöjd.
Vi åt mongolisk barbeque på ett trevligt ställe inne på köpcentrat. (Ja, vi var inomhus, men det var så kallt ute och så är det smidigt när allt finns under ett tak, kalla mig tråkig om du vill) På restaurangen fick man iallafall plocka ihop sin egen rätt. Det fanns kanske ett tiotal olika tillbehör och nudlar som man fick välja fritt av och sen wokade dom det. Inte alls dumt. Ett hett tips. Enda frågan är hur det hamnade en vattenkastanj i min mat?
Jag avskyr vattenkastanjer.

Vi avslutade med IKEA, gillar det stället. Som toaletterna till exempel:
"Om du har glömt blöja kan du säga till i informationen så får du en gratis"
Pfft, så borde de ha med mensskydd, det har man aldrig när man behöver. Vänder mig om.
"Om du har glömt tampong eller binda kan du säga till i informationen vid entén så får du en gratis."
Dom har då tänkt på allt.

Värmeljusen var slut när jag kom fram, men inte hängde jag läpp för det. Fyllde vagnen med kaktusar istället. Närmare bestämt med trettiosju stycken. Folk såg på en som om man var tokig.
Men vad vet dom? På fredag om en vecka smäller det nämligen, årets upplaga av julfesten går av stapeln.
Och vad vore inte en julfest utan ett gäng kaktusar?

Madde


Harald Treutiger och dustsucking

De senaste dagarna har jag gått och lagt mig med huvudvärk och varje morgon har den, lika troget som Harald Treutigers medverkan i ett kasst lekprogram, varit kvar hos mig. Idag vaknade jag och pustade ut, ingen huvudvärk. Pfft. Yeah right. Så fort jag reste mig ur sängen började bultandet igen. Troligtvis beror det på mitt hastiga avbrott från det kaffeberoende jag så fint skaffat mig. För många tidiga morgnar på hemtjänsten är inte bra. Så under helgen har jag inte druckit alls, till följd av det har jag huvudvärk. När till och med mamma försiktigt påpekar att jag kanske borde starta dagen med lite kaffe har det gått långt. Hon och kaffe är ungefär lika kärvänliga som Vladimir Putin och Britney Spears, nej det funkar inte.

Idag har jag gjort en lista över saker jag ska göra. Vi är i full gång med julstädningen och idag har jag tänkt att ta itu med mitt rum, plocka, damma, dustsucka, svabba och byta lakan. Hualigen. Hur troligt är det att jag kommer vara klar tills ikväll?
Ska iväg och handla med. Bland annat sandlådesand på Jem o Fix. 20 kg för 39,90:- det är ju inte klokt! Vad ska de stackars sandgrävarna leva av?

Igår var det julskyltning på stan. Jag hade ungefär ingen julstämning. Hade jobbat på bion innan så vi möttes hela familjen på ett café och fikade och pratade. Det varade ungefär i tio minuter innan yngsta systern undrade om inte hon kunde få gå. Jaja. Hon vann förövrigt en Paradis-ask. Fick smaka en bit men den gav mig bara hosta. (?) Yngsta systern traskade iväg och följdes strax därefter av mellersta bocken Bruse, mellansyster that is, som skulle till sina vänner. Det slutade med att jag och livgivarna gick en sväng på stan innan vi åkte hem igen. Köpte julkort från Unicef, de var svindyra men då har jag iallafall betalat 29 vaccinationer mot AIDS, värre saker kunde man gjort med dom pengarna.
Tillbaka på bion vid sex, rysligt mycket folk ville se Djävulen bära Prada. Bra film förövrigt. Nästa helg visar vi nya Bond-filmen, lika bra att börja ladda för rusningen redan nu.

Ikväll ska jag till L och se hennes nya rum och fika. Ska bli trevligt. Nu är det sand på schemat.

Madde