Det vandrande tältet.

Ännu en slitsam kväll på hemtjänsten är avverkad. Och regnet bara öser ner...
Jag är fullkomligt slut i både kropp o själ, och jag ljuger inte när jag säger att
jag sannerligen inte är upplagd för en heldag imorgon igen på nämnda arbetsplats.
Att regnet fullkomligt vräker ner bättrar ju inte på humöret precis. Jag har gått omkring
ute i offentligheten med det närmsta till arbetskläder jag kommer - ett stort blått skynke som
kallas regnrock. Jag såg precis ut som ett vandrande tält.
Nu kom min manlige livgivare för att hämta sin utlånade dator.
Jag längtar efter min nya hårddisk.
Goder natten.



Madde.


Teknikens under.

Ja visst är det ett under när tekniken fungerar. I mitt liv synes inga mirakler.
Jag har en cd-spelare som nätt o jämnt spelar cd-skivor. I och för sig är den gammal som gatan så egentligen är det ett underverk att den ger några ljud i från sig överhuvudtaget. Hårddisken på min laptop har kraschat, så det är tur att jag har livgivare att besöka när begäret efter it-världen blir för starkt. Förra helgen strulade det som vanligt på bion med våra uråldriga maskiner och jag har en stark förnimmelse om att denna helg inte har något annat att frambringa.
Min mobiltelefon, som knappt är året gammal än, stänger ibland av sig eller laddar sitt okända batteri. Och inte att förglömma, min tv är inte nöjd med mina val av program och byter därför själv kanal när helst den önskar.
Men detta mina vänner, är i-landsproblem och ingenting att hetsa upp sig för.



"Fråga till supporten: Var sitter controlaltdelete-knappen?"
-Okänd-



Madde.

När tröttheten tar över.

Idag har jag gjort en klassiker. Ung o nyutflyttad. Åker hem till mamma o tvättar.
Jag hade faktiskt min alldeles egna tvättid bokad imorse,
men efter den sena hemkomsten i natt var jag inte så taggad
att dra mig ur sängen vid sju imorse för att hävda min rätt i tvättstugan.




"Jag skulle vilja tacka mina föräldrar,
i synnerhet min pappa och min mamma."
-Greg Norman-


Motionens ädla konst.

Det slog mig ju häromdan att jag i träningssammanhang bara skriver om när jag inte kommer iväg på min löpningsrunda. Så nu kommer det på pränt: Jag har varit ute o sprungit i afton! Så nu sitter jag här i vardagsrummet och eftersvettas.
Det finns en sak jag inte gillar med löpning och det är all svett. Svett är ändå en stor del utav träning i allmänhet, vilket då borde innebära att jag inte gillar träning. Korrekt. Jag gillar inte träning, det är inget jag går igång på, men jag gillar känslan efteråt av att ha klarat av det och varit duktig. Jag vill få upp flåset och göra mig av med de extra hektona, därför tränar jag.

Det finns tre olika slags människor som springer, dels de som springer tidigt på morgonen innan frukost i hopp om att förbränna fler kalorier. De som springer mitt på dagen då det är som varmast, för att svetten ska synas mer och för att andra människor ska uppfatta dem som ovanligt hurtiga. Samt de som springer sent på kvällen, gärna efter mörkrets inbrott då man inte syns så mycket och då risken för att möta en massa människor är så liten som möjligt. Själv tillhör jag den senare kategorin, så jag var inte helt nöjd idag eftersom fler verkar ha hittat ut i det ljumma försommarvädret samt att solen inte hade gått ner helt.
Men visst är det vackert när fåglarna kvittrar (det vill säga, måsarna skränar), det krusar lite lätt på vattnet och när solen så smått börjar gå ner över trädtopparna.
I natt kommer jag sova gott...



"Motion är bara strunt. Är du frisk så behöver du den inte,
och är du sjuk så bör du undvika den."
-Henry Ford-



Madde.

Kniviga kycklingar o kvicka gubbar.

Även denna dag har jag slitit som ett djur på hemtjänsten, tack o lov att eftermiddagen var smidig. Det har varit en riktigt bra dag, jag finner glädje i det lilla. Jag påminns av allt jag läst de senaste dagarna och Moder Teresas ord ringer i huvudet, 'Vi kan inte göra stora saker, bara små saker med stor kärlek.'  Och som det står i Bibeln; 'Var trogen i det lilla.'
Idag har jag varit med om något häpnadsväckande. Jag var på väg att köra en tant (läs; äldre dam) ner till matsalen då vi i korridoren möter en gubbe (läs; äldre herre, årgång 20-tal). Varpå jag säger, 'Försten till hissen!' Och döm av min förvåning när gubben (läs;den äldre mannen) sätter av och börjar springa (!) mot hissarna.
Han slog mig nästan. Vi kallar det oavgjort.
Lägg väl märke till att jag inte gav allt samt att jag hade en tant (läs; äldre dam)
att få med mig också. Väl nere i matsalen fick jag försvara min gubbe (läs;äldre man), när ingen av hans gubbkompisar (läs; männen i herrklubben) trodde honom. På det hela taget en härlig upplevelse.
För en stund sen var jag nere och handlade inför morgondagen, jag har åtagit mig den delikata uppgiften att fixa vår lunch vi ska ta med oss upp till Nyhem. Kycklingsallad med couscous.
Började på konsum där de brukar ha färdiggrillad kycklingfilé, det hade vart sådär lagom smidigt, det hade de förstås ingen kvar, men jag handlade ändå de andra ingredienserna där. Stod i kassan och tvekade på om jag skulle köpa ett tuggummipaket som kostade 13 kronor, tänkte att det säkert var billigare på hemköp, dit jag var tvungen att bege mig för att köpa grillad kyckling. Så jag köpte inga tuggummi och gick istället hem o lastade av innan jag begav mig till hemköp. Grillad kyckling fanns det, fast bara hela. Jag har aldrig i hela mitt liv tagit bort kött från en hel kyckling förut, säger man ens så? Tanken skrämmer mig lite, men jag tänkte att kan jag göra det och det på hemtjänsten, då borde jag minsann kunna karva loss lite kycklingkött från dess ben. Usch så jag låter.
Så nu sitter jag alltså här, i soffan med datorn i knät, och bävar för att gå ut i köket o kavla upp ärmarna.
Hej o hå, nog ska det gå.


Madde.


(Självklart kostade ett tuggummipaket på hemköp 15 kronor, istället för de 13 på konsum. Tji fick jag, det var bara att svälja stoltheten och köpa det dyra. Inte kan man gå tillbaka till konsum, så snål är inte ens jag. Och tuggummi är i mitt hem en basvara.)

Den oemotståndliga revolutionen.

Den intensiva, men ack så bra helgen som ligger bakom har medfört att min kropp idag har känts ovanligt svår att manövrera. Dagen började alldeles för tidgt eftersom jag hade ett arbete att gå till. Man brukar säga att när man väl har börjat gäspa så är det omöjligt att sluta, idag slutade jag gäspa vid halv tre. Och att hasta genom korridorerna kändes väldigt mödosamt. Skulle även har sprungit idag, men tack vare dagens kroppsliga faktorer samt det illavarslande vädret, så gav jag mig själv ledigt. Det slog mig nu att jag bara skriver om när jag inte pallrar mig iväg till sjön för att springa, och inte när jag faktiskt gör det, vilket troligtvis framställer mig i väldigt dålig tränings dager.

På kvällskanten har jag haft besök av flertalet kära vänner, något som alltid är trevligt och skiner upp vardagen mer än vanligt. Nu är disken ren och ligger på tork i stället, jag har tänt några ljus på soffbordet, i bakgrunden spelas min nyinköpta skiva som är helt fantastiskt bra, och jag kan inte annat än känna välbehag.
Snart ska jag stänga av datorn och alla tekniska saker, för att sätta mig och läsa "The irresistible revolution" av Shane Claiborne. Bättre bok får man leta efter, helt klart värd att läsas. Den gör att man ser saker i ett annat ljus, att man funderar över hur man lever sitt liv,och jag bara vet att jag inte kommer vara samma person som jag är nu när jag har läst ut den. Hett tips!



"Det bubblar upp en ny rörelse som trotsar cyniskheten och står för ett nytt sätt att leva,
en generation som slutar klaga på den kyrka den ser och blir den kyrka den drömmer om.
Och den här lilla revolutionen är oemotståndlig.
Det är en revolution som smittar av sig, som dansar, skrattar och älskar"
-Ur inledningen till, 'Den oemotståndliga revolutionen' av Shane Claiborne.-


Madde.

Do you speak german?

Jag gillar de flesta platser jag varit på,
men jag har aldrig riktigt velat åka till Japan,
helt enkelt för att jag inte tycker om att äta fisk,
och jag vet att det är väldigt populärt där i Afrika.
-Britney Spears-


Nu drar jag, vi hörs efter helgen.


Nästa hållplats; Parkgården.

Jag laddar för att ännu en kväll spendera några svettiga timmar på hemtjänsten. Det kan av flera orsaker bli en spännande afton, får uppdatera senare om hur utgången blev. Avgång blir det imorgon, över helgen drar jag till nordligare breddgrader, mullsjö. Ska på konferens ute i skogen, blir härligt det.  Idag kom jag på att jag inte visste hur jag ska bo eller hur jag ska färdas. Men några samtal hit och dit, och vips var det löst! En natt hos mellersta bocken bruse, en hos vänner och en kväll på tåget tillbaka till hemstaden. Kan nog bli en riktigt bra helg. Kul att träffa massa gamla vänner och lyssna på intressanta seminarier.
Nu måste jag rusa ner till stationen o köpa tågbiljett samt ett grattis-kort till mellanbocken som går ut nian imorgon.


Vi simmar alla i samma båt.
-Refaat El-Sayed-


Madde.

Sallad, slappa armar samt sömnbehov

Även denna kväll hade jag ambitionen att ta o springa ett varv runt sjön, men när jag kom hem från jobbet för en halvtimme sen så kändes det som om jag sprungit maraton. Så jag tillåter mig en stunds vila.
Var på stan idag för att fylla på utbudet i garderoben min, och dra mig baklänges, men jag hittade flera fina saker att investera i. Till avslutning gick jag och min kvinnliga livgivare till ett av stans caféer och tog en sallad, kändes så lagom sofistikerat.
Imorgon får jag sova, vilket känns riktigt skönt. Kan stänga av telefonerna för jag ska jobba kväll.
Nu ska jag stänga av datorn, för min hjärna känns lagom mjuk. ;) E vet precis vad jag menar.
Ha en trevlig kväll.



För tjugo år sen fick personalen i klädaffärerna sätta prislappar
på bikinis. Nu får de sätta bikinis på prislapparna.
-Okänd-



Madde


Hälsningsfraser och nagellack.

Mina intentioner ikväll var att ta ett varv kring sjön, springa alltså. Men jag fastnade med äkta kvinnogöra, har strukit klart all tvätt från igår, snyggt ihopvikt och inlagt i garderoberna. Det är riktigt skönt att ha det gjort. Springa får jag göra imorgon. Har varit lite inne på det här med vad som är kvinnligt idag, måste vara på grund av det kvinnlighetstest jag gjorde i förmiddags. Mitt resultat sa att det fullkomligen sprutade östrogen ur mig (det låter inte så trevligt) men jag låg ändå inte i topp på poänglistan. Det var inte ett uppbyggligt test, mest frågor om nagellack och hälsningsfraser.
Idag fyller mor min år, så den delen av förmiddagen som jag inte gjorde kvinnlighetstest tillbringade jag svettandes i köket. Resultatet blev en härligt seg AfterEight-tårta.  Hett tips, den var dessutom jättesmidig att göra. Något som jag däremot inte uppskattar att göra i värmen är att diska, då fullkomligen rinner ju svetten på en, ångorna från diskvattnet är sannerligen inte nådiga... Tillbaka till modern, hemma i huset bjöds det på grillat och potatissallad, det triggar verkligen igång sommarkänslorna, det är skönt att sitta i solen på balkongen och bara ha det bra med människor man tycker om.
Fick idag höra att om jag ska kunna finna någon att spendera livet med så måste jag fylla på garderoben med lite nytt. Nu var det ju inte ordagrant från personen i fråga utan mer en fri tolkning av mig, men imorgon bär det ändå av ner till affärerna för att hitta nåt fint till sommaren. Har lite egna tankar på vad jag är ute efter, men är det någon som vet ett 'måste' som inte får missas? Tips mottages tacksamt.
Nu ska jag ta och pilla klart med lite saker i lägenheten...



Förr behövde man bara tappa en näsduk så kom männen rusande.
I dag kan man tappa en behå utan att någon lyfter ett finger.
-Helen Vita-



Madde.

Livsinstruktioner.

  • Ge människor mer än de förväntar sig och gör det för att du tycker om det.
  • Tro inte allt du hör, spendera inte allt du får och sov inte så mycket som du skulle vilja.
  • När du säger; 'Jag älskar dig', säg det på riktigt.
    När du säger; 'Jag är ledsen', se personen i ögonen.
  • Tro på kärlek vid första ögonkastet.
  • Driv aldrig med andras drömmar.
  • Älska djupt och passionerat. Du kan bli sårad,
    men det är enda sättet att leva livet helt och fullt.
  • Döm inte någon på grund av dennes släktingar.
  • Låt inte ett litet missförstånd förstöra en fin vänskap.
  • När du upptäcker att du gjort fel, rätta till det genast.
  • Le när du svarar i telefon, den som ringer hör att du ler.
  • Var ensam ibland.
  • Var öppen för förändringar, men håll fast vid dina värderingar.
  • Avbryt aldrig någon som håller på att visa dig tillgivenhet.
  • Tro på Gud, men lås bilen.
  • Be, det finns en obeskrivlig kraft i bön.
  • Åk varje år till ett ställe du aldrig varit på.
  • Kom ihåg att det bästa förhållandet är det där kärleken mellan två personer
    är större än behovet den ena har av den andra.
  • Närma dig köket och kärleken med djärvhet.

Ekorrar o studenter

Igår och idag har jag varit ledig från jobbet, det innebär två dagars sammanhängande ledighet!
Det har jag inte haft på en evighet, och en helg dessutom. Det har varit riktigt skönt, och bättre väder går ju inte. Jag har hunnit med att både göra massa roliga saker, göra lite nytta samt bara ta det lugnt och ha det bra. Ha det bra tänker jag ikväll, vi ska åka ut till ett par vänners sommarstuga för att grilla och bada... Blir härligt det.
Igår var det studentfirande för hela slanten, hettan var obeskrivlig och lyckan hos studenterna var total. Många glada ansikten, mycket prassel från paket, ljuva dofter från festmat, leenden och skratt. Minnen för livet.


Problemet med ekorrhjulet är att även om man lyckas springa fortare
än alla andra, så är man fortfarande bara en ekorre.


Plain and simple.

Huvudet är tungt, kroppen är trött och fötterna bultar, men jag är nöjd, ack så nöjd.
Och mina vänner är de vackraste i världen...

Ropa inte hej...

...förrän du kommit ut från bion. Ja så är det faktiskt, man tror att man ska få sluta vid en viss tid eller att man är klar med det som ska göras, men man ska alltså inte ropa hej förrän man stängt o låst om sig. Alltid är det nåt. Men nu har vi paus i välbehövliga tre veckor, något som både är väldigt skönt men också känns rysligt konstigt.
Skulle skicka iväg två filmer i måndags, inte mitt jobb men det hade blivit missat o jag fick rycka in, tre tunga lådor skulle baxas in i bagaget på morfars bil som han så vänligt lånat mig under en vecka. Fick hjälp med två av lådorna, men lyckades göra nåt illa i axeln när jag bar den tredje. Ajajaj.

Annars har veckan hittills bestått av massa jobb och planering av inköp till studenterna. Det är illa svårt. Hoppas dom blir nöjda och glada.
Humöret mitt är det inget fel på, men min hälsa bekymrar mig. Ska snart ringa ännu ett samtal till D.S.G.F och diskutera kroppsliga besvär och lära mig nya ord.
I eftermiddag bär det av till sydligare breddgrader, närmare bestämt Vrigstad, då det är dags för en första ledarsamling inför Långserumslägret som går av stapeln vecka 30 i sommar.

Nu, däremot är det dags att laga mat o sen gå o hämta min rena men ack så blöta tvätt nere i källaren.
Passa på o gå ut o njut av vädret idag...!


Madde.

Pumba, regnslask o girsågar.

Nyligen hemkommen från en fullspäckad morgon på hemtjänsten. Väldans mycket att göra men det gick bra, har lärt mig några nya saker, dock inget jag berättar om här av hänsyn till mina känsliga läsare.;)
Har ont i halva kroppen, på bion i onsdags rev jag upp en bit av armbågen, igår när jag städade klämde jag först fingret i en kökslåda och sen sprang jag in i girsågen som stod i hallen, idag är tån blå. (och jag skojar inte) Sist men inte minst så klämde jag återigen samma finger idag när jag skulle knäppa en säkerhetsgrej hos en vårdtagare. Hualigen, små problem, men ack så irriterande. Jag är evinnerligt tacksam till att girsågen har fått flytta hem till sin rättmätiga ägare, den vållade flertalet smärtsamma upplevelser under sin korta men intensiva vistelse i mitt enkla hem.

De senaste dagarnas väder, regn som knappt märks men som blöter ner en totalt,  har fått mig att än mer längta tillbaka till varma, vackra Djerba. En nypressad fruktsmoothie nere på stranden vore inte fel...
Tillbaka till verkligheten. Suck.  Ikväll är det återigen dags att sälja biljetter o popcorn till folk med piratfeber, ska riva av lite pappersarbete innan dess och sen ska jag ta en låång välförtjänt dusch. Det kan nog bli en ganska bra dag ändå.


Lämna det bakomflutna framför dig.



Madde.